Főoldal | Kapcsolat

Kajárpéci Evangélikus Egyházközség

Egyszázalék 2018

Szélrózsa 2018

Lutheránus Világszövetség

Kapcsolódó oldalak:

Hasznos linkek:

Segédanyagok:

Archívum:

Hírek – 2015

Megjelent Jankovits Béla „Kajárpéci személynevek és életfordulók” című könyve

Kajárpéci személynevek és életfordulók, 2015 M ár karácsony előtt örömmel vehettük kézbe gyülekezetünk korábbi lelkészének könyvét, amely a kajárpéci anyakönyvekkel kapcsolatos kutatásait foglalja össze. Honlapunkon rövid ízelítőt közlünk a kiadványból. | Bővebben...

Mi is ott voltunk az artikuláris napon

Artikuláris nap - Nemescsó, 2015 A kajárpéci és felpéci gyülekezetek népes csapata – mintegy ötven fő – is részt vett a 2015. szeptember 27-én Nemescsóban megrendezett artikuláris napon. Az egyháztörténeti emléktúra elődeink áldozatvállalását idézte föl: azt az időszakot, amikor a hívek hajnalban keltek útra és több tíz kilométert tettek meg gyalog, lóháton vagy szekéren – tűző napon és télvíz idején egyaránt – hogy eljussanak az artikuláris helyeken kijelölt templomokba, és részt vehessenek az evangélikus istentiszteleten.
      Ezen a rendhagyó eseményen az istentiszteleten kívül előadások, koncertek és egy erre az alkalomra létrehozott kiállítás várta a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerületből, de Ausztriából és Szlovéniából is érkező közel ezernyolcszáz résztvevőt.

Kicsoda Jézus? – Negyedik kajárpéci hittantábor

Hittanos napközis tábor - Kajárpéc, 2015 Ökumenikus nyitottsággal kerestük a választ a fenti kérdésre áhítat, csoportos és kézműves foglalkozás, játékok és csendséta keretében, mintegy harmincöt résztvevővel, hittanossal, fiatallal és segítővel együtt augusztus 17. és 19. között. Jézus három kijelentését jártuk körül. Szavak helyett beszéljenek most a képek.| Bővebben...

Konfirmáltak találkozója – 2015

A huszonöt, ötven, hatvan, hetven és hetvenöt éve konfirmált jubilánsok Kajárpécen, 2015 Idén április 12-én, húsvét ünnepe utáni első vasárnapon tartottuk meg a gyülekezetünkben immár hagyományosnak mondható konfirmációi emlékünnepet. A tavalyi alkalomhoz hasonlóan a 25, 50, 60, 70 és 75 éve konfirmált testvéreinknek küldtünk személyre szóló meghívót erre a napra. Az úrvacsorás istentiszteleten a jubilálókkal együtt adtunk hálát Istennek a konfirmációban és az azóta eltelt évtizedek során megtapasztalt sokféle ajándékáért, illetve imádságban emlékeztünk meg a már elhunyt konfirmandus-társakról. A találkozó a gyülekezeti teremben megtartott szeretetvendégséggel zárult.

Ökumenikus imahét, 2015

Az idei imahét alkalmainak evangélikus gyülekezeteink adtak otthont: Kajárpécen január 19-én, Felpécen január 21-én, Gyömörén pedig január 25-én tartottunk ökumenikus istentiszteletet. Kajárpécen a templom melletti felújított községi könyvtár átadása követte a közös igére figyelést, Gyömörén pedig – idén első ízben – Tarcsáné Jankó Szabó Csilla református lelkésznő is bekapcsolódott a liturgiai szolgálatba. Igehirdetéssel mindhárom településen Csermelyi Károly plébános szolgált.

Egyszázalék 2018