Főoldal | Kapcsolat

Kajárpéci Evangélikus Egyházközség

A 2022. év december havi igéje:

„Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket.” (Ézs 11,6)

Népszámlálás 2022 - Evangélikusok vagyunk. És te?

E-persely

Magyarországi Evangélikus Egyház

Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület

Kapcsolódó oldalak:

Hasznos linkek:

Archívum:

Média:

Békesség fejedelme – Személyes beszámoló a kajárpéci hittantáborról

EPOT, 2022. A 2022. évi evangélikus presbiterek országos találkozója (EPOT) szeptember 24-én, szombaton került megrendezésre Budapesten, ahol ezúttal a presbiterek mellett részt vehettek mindazok, akik valamilyen formában feladatot és felelősséget vállalnak a gyülekezetek életében. Szöveg: Eckstein Ágota, Fotó: Eckstein Csilla, Mihácsi Lajos.

      A találkozó témája a 475-ös evangélikus ének kezdő sora „Elfogadtál és elhívtál” mottó köré épült, melynek keretében délelőtt Prőhle Gergely, országos felülgyelő, nyitóbeszédében a hálaadás fontosságáról beszélt. Ezt követően dr. Hafenscher Károly „Megszámlálatunk...” című bibliatanulmányában a közelgő népszámlálás jelentőségét mutatta be a Bibliában is több helyen előforduló népszámlálással összefüggésben.
      Délután gyülekezetünk tagjai a „Működjünk együtt, mint egy test tagjai!” című panelbeszélgetésen vettek részt, melynek nyitó gondolatát Pál apostol „test és tagjai” (1Kor 12) képe adta. Heinczinger Orsolya és Mesterházy Balázs vezetésével az ország különböző részéről érkező gyülekezeti tagok interaktív felszólalások formájában osztották meg egymással, hogy milyen módon vesznek részt a gyülekezetük építésében, illetve milyen módszerekkel lehetne bevonni további segítőket és önkénteseket.
      Majd az ezt követő egy órás szünetben a „lehetőségek piacán” alkalmunk volt keresztény könyvek és keresztény témájú kézműves munkák vásárlására. Kiemelt figyelmet kapott a „Luther Márton végrendelete” című könyv, melyet ezúttal kedvezményes áron vásárolhattak meg a résztvevők.
      A találkozó záróistentiszteletén – melynek offertóriuma az Evangélikus Nevelőszűlői Hálózat céljait szolgálta – dr. Fabiny Tamás elnök-püspök hirdette Isten igéjét. A prédikáció témája a „Ti adjatok nekik enni!” (Márk 6,37) jézusi felszólításra épült. Az ötezer ember megvendégelésének története ma is szól hozzánk, ma is megtalálhatjuk benne a válaszokat arra, hogy miként vegyük észre, illetve miként tudunk mi is részvenni és felelősséget vállalni a bajba jutott, nehézségekkel küzdő és az otthonukat elhagyni kényszerülő embertársaink életének megsegítésében.