Főoldal | Kapcsolat

Kajárpéci Evangélikus Egyházközség

A 2022. év december havi igéje:

„Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket.” (Ézs 11,6)

Népszámlálás 2022 - Evangélikusok vagyunk. És te?

E-persely

Magyarországi Evangélikus Egyház

Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület

Kapcsolódó oldalak:

Hasznos linkek:

Archívum:

Média:

Hírek – 2010

Gyermekek karácsonyi műsora az istentiszteleten

Karácsony esti istentiszteletünkön az óvodás gyermekek énekét és szavalatát valamint hittanosaink betlehemes műsorát hallgathattuk, illetve tekinthettük meg. Így a zsúfolásig megtelt templomban a legkisebbeknek köszönhetően mégis családias légkörben ünnepelhettük a Megváltó születését.

Mézeskalács-illatú adventi készülődés

Szorgos kezek Adventi készülődésre vártuk a gyermek-bibliakörösök tagjait és szüleiket december 14-én kedden délután. A jó hangulatú együttléten sok szépen díszített és finom mézeskalács készült a gyerekek keze által, amelyekből minden karácsonyi csomagba is jutott. Fotó: Ludvánné Eckstein Judit

Nyugdíjasok, idősek és betegek napja

Anyugdíjasok, idősek és betegek napja alkalmából 2010. november 14-én a katolikus templomban megtartott ökumenikus istentiszteleten adhattak hálát Istennek az ajándékba kapott évtizedekért a településen élő szépkorúak, illetve imádkozhattak beteg rokonaikért és ismerőseikért mindazok, akik részt vettek ezen a Kajárpécen immár hagyományosnak számító ünnepen. Az istentiszteletet követően ünnepi műsor vette kezdetét az iskola aulájában az óvodások és az asszonykórus közreműködésével, majd zenehallgatás és terített asztalok mellett kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség. A programot a Kajárpécért Egyesület szervezte.

Kétszáz kisdiák volt vendégünk

APéterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ alsó tagozata – mintegy kétszáz gyerek – látogatott templomunkba 2010. október 22-én. Az áhítat és közös éneklés után a diákok megismerhették a templom történetének fontosabb állomásait, majd a találkozás emlékére egy facsemetét ültettek a parókia kertjébe. A délelőtt lezárásaként rövid sétát tettek a közeli a szőlőhegyre.

Istentisztelet keretén belül emlékeztek meg a teremtésvédelem hetéről Kajárpécen

A teremtés ünnepe Kajárpécen Feldíszített templom várta az istentiszteletre érkezőket 2010. október 3-án vasárnap délelőtt. Ezzel csatlakozott gyülekezetünk is az idén immáron második alkalommal országosan is meghirdetett teremtésvédelem hetéhez, illetve a teremtés ünnepéhez, hangsúlyozva a teremtett világ megóvásának fontosságát. Egyben hálát adtunk az idei betakarított termésért is. Szöveg és fotó: JCsCs | Bővebben...

Lelkésziktatás a Sokoróalján

Lelkésziktatás Kiss Miklós a Győr-Mosoni Egyházmegye esperese 2010. szeptember 25-én iktatta be hivatalába a Sokorói-dombság festői lankái közt fekvő község, Kajárpéc újonnan megválasztott lelkészét, Smidéliusz Andrást. A bensőséges hangulatú istentiszteleten a szolgatársak és az egyházi vezetők áldáskívánásai is megerősítették a lelkész és a gyülekezet közös indulását. Szöveg: Jerabek-Cserepes Csilla, Fotó: Menyes Gyula | Bővebben...

Ünnepi megemlékezés az államalapításról

Augusztus huszadika alkalmából ünnepi megemlékezést és ökumenikus istentiszteletet tartottak Kajárpécen a millenniumi keresztnél.

Az alkalmon köszöntőt mondott Laki György, a település polgármestere, igét hirdetett Csermelyi Károly plébános. Az istentisztelet liturgiai szolgálatát Smidéliusz András evangélikus lelkész végezte. Az ünnepen közreműködött a Kajárpéci Asszonykórus, a helyi iskola tanulói pedig szavalataikkal tették emlékezetessé az együttlétet.

Jankovits Béla szolgálatáért mondott köszönetet a kajárpéci gyülekezet

Hszonnyolc évi szolgálat után 2010. június 27-én hálaadó istentisztelet keretében búcsúzott a kajárpéci gyülekezettől Jankovits Béla lelkész.

A gyülekezet nevében Mózes Miklós felügyelő és Molnár József pénztáros, a kollégák nevében pedig a megválasztott utód, Smidéliusz András köszöntötte a nyugdíjba vonuló lelkészt. Az istentiszteletet követően az elmúlt közel három évtized jeles gyülekezeti eseményeit bemutató zenés képösszeállítást tekintették meg az egybegyűltek. Délután terített asztalok mellett, szeretetvendégséggel folytatódott az együttlét.