Főoldal | Kapcsolat

Kajárpéci Evangélikus Egyházközség

A 2023. év február havi igéje:

„Akkor ezt mondta Sára: Nevetségessé tett engem az Isten…” (1Móz 21,6)

E-persely

Magyarországi Evangélikus Egyház

Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület

Kapcsolódó oldalak:

Hasznos linkek:

Archívum:

Média:

„De az Úr Józseffel volt” – Harmadik hittantábor Kajárpécen

Hittanos napközis tábor - Kajárpéc,2014 Augusztus 11. és 13. között, három délutánon át mintegy negyvenen (hittanosok és segítők) követtük végig József életét Kánaán földjéről Egyiptomig. A nyitó áhítatokat követően diafilm segítségével elevenítettük föl a történet egyes részleteit, majd egy rövid ráhangoló játék után csoportokban folytattuk a téma feldolgozását: feladatlapok kitöltésével, játékkal, rajzolással, bábkészítéssel. Igyekeztünk, hogy mindezekben tükröződjön a történet üzenete, melyet József maga így fogalmazott meg testvéreinek: „Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt.” (1Móz 50,20)
      Ajándékként éltük meg, hogy a szinte folyamatosan esős nyári időjárás közepette mindhárom délutánon verőfényes napsütés fogadott minket, így nem maradt el a jókedvű szabadtéri játék sem. A bőséges uzsonna után – melyet a gyülekezetek asszonyainak köszönhetünk – különféle módon zártunk az együtt töltött alkalmakat: színes kendőt batikoltunk, felzarándokoltunk a szőlőhegyre, zárásként pedig a szülőkkel együtt imádkoztunk, énekeltünk.
      Elmondhatjuk, hogy a csapat igazán sokszínű volt: fiúk és lányok, kisebbek és nagyobbak, kajárpéciek, felpéciek, gyömöreiek és győriek, evangélikusok és katolikusok – ezt szimbolizálta a parókia kertjében nőtt különböző színű, formájú, mintázatú dísztök is, melyből egyet-egyet magunkkal vihettünk emlékeztetőül: különbözőségünk mellett is mindnyájan Isten gyermekei vagyunk! Fotó és szöveg: JCsCs