Főoldal | Kapcsolat

Kajárpéci Evangélikus Egyházközség

Szélrózsa 2018

Lutheránus Világszövetség

Kapcsolódó oldalak:

Hasznos linkek:

Segédanyagok:

Archívum:

Pál apostol kalandjai – Hittantábor Kajárpécen

Pál apostol kalandjai – Hittantábor Kajárpécen Habár kézenfekvő lett volna, hogy a jubileumi évben Luther Márton és a reformáció köré építsük fel hittantáborunkat, 2017. augusztus 14. és 16. között mégis Pál apostol nyomába eredtünk. Az ötletet a matricagyűjtő füzet adta, amit gyülekezeteinkben minden hittanos és konfirmációra készülő fiatal kézbe kapott a tanév elején.
      A három délután során azonban természetesen nem feledkeztünk meg reformátorunkról, akinek egyébként is nagyon fontosak voltak Pál apostol sorai. Az áhítatok egy-egy Luther-éneket jártak körül, fiatal segítőink egy rövid előadásban felelevenítették az 500 évvel ezelőtti eseményeket, a tavasszal ültetett reformációi emlékfa mellé pedig kavicsokból, termésekből, magokból közösen alkottunk egy Luther-rózsát.
      A foglalkozások az eddigiektől eltérően nem korcsoport szerinti bontásban, hanem egy-egy célkitűzésre összpontosítva zajlottak. Az egyik csoport az apostol életének fontosabb állomásait színdarab formájában jelenítette meg, a második csoport egy hatalmas térképet készített, feltüntetve rajta a fontosabb városokat, gyülekezeteket, a missziói utakat. A harmadik csoport tagjai rámutatva Pál apostoli munkájának egyik legfontosabb feladatára, a levélírásra, igéslapokat készített különböző technikákkal.
      A közelebbi-távolabbi gyülekezetekből érkező mintegy harmincöt – nem csak evangélikus – gyerek programjának lebonyolításában és ellátásában tizenketten segítettek: gyülekezeti tagok, szintén nem csak evangélikus pedagógusok, egyetemisták. Természetesen nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik imádsággal, házi finomsággal, adománnyal járultak hozzá a táborhoz. Hálásak vagyunk Istennek a három együtt töltött, testünket-lelkünket felüdítő délutánért. Fotó és szöveg: JCsCs