Főoldal | Kapcsolat

Kajárpéci Evangélikus Egyházközség

Szélrózsa 2018

Lutheránus Világszövetség

Kapcsolódó oldalak:

Hasznos linkek:

Segédanyagok:

Archívum:

Az Úr nevében győző Dávid – Nyolcadik hittantábor Kajárpécen

Az Úr nevében győző Dávid – Hittantábor Kajárpécen Hat nap telt el azóta, hogy lezárult a 2018-as hittantábor Kajárpécen, de még most is a fülemben cseng az ott tanult ének dallama. „Az Úrnak lelke rám száll a magasból, Éneklek miként Dávid”
      Az immár nyolc éve hagyományos hittantábort 2018. augusztus 1-je és 3-a között tartottuk meg Kajárpécen. A programhoz, ahogy az lenni szokott, a felpéci és gyömörei gyülekezetek hittanosai is csatlakoztak. A nagy hőség és néha egy-egy futó zápor sem zavart minket abban, hogy Istenre figyeljünk.
      Ebben az évben bibliai kalandozásainkat Dávid életével folytattuk. Márkus Gábor Dávid története című bábjátékát hívtuk segítségül, hogy a gyerekek minél jobban átélhessék főszereplőnk mindennapjait. A bábok segítőink jóvoltából olyan élethűre sikerültek, hogy valóban ott érezhettük magunkat abban a korban. A gyerekek is nagyon lelkesen báboztak együtt.
      A programot minden nap áhítattal kezdtük, melynek témája az év igéje volt. „Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” Smidéliusz András lelkész úr felidézte Dávid életének fontosabb állomásait, és egy rajzfilmet vetített, hogy a gyerekekben minél mélyebb nyomot hagyjon a történet. A táborlakók énekszóval kapcsolódtak be. Megismerhettünk új énekeket, köztük Dávid zsoltárait is.
      Évről évre kirándulást is szervezünk a tábor ideje alatt. Az idén Felpécre utaztunk, a nemrég felújított felpéci templomot tekintettük meg. Utazásunk egy kissé kalandosra sikerült, ugyanis a csapatot elkapta egy nyári zápor, de Isten házába menekülve megnyugodhattunk, és a parókián elfogyasztott palacsinta, reménység szerint mindenkit kárpótolt.
      A délutánokat játékkal, uzsonnával töltöttük, ahol finomabbnál finomabb ételek kerültek az asztalra. Nem maradhatott el a kakaós kalács és a virsli sem.
      Utolsó nap következett az előadás. A gyerekek nagy átéléssel adták elő a darabot. A tábort közös imádság zárta.
      Köszönjük a gyülekezeti tagoknak a sok-sok adományt. Jövőre folytatjuk utazásainkat a Biblia világában.