Főoldal | Kapcsolat

Kajárpéci Evangélikus Egyházközség

A 2022. év december havi igéje:

„Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket.” (Ézs 11,6)

Népszámlálás 2022 - Evangélikusok vagyunk. És te?

E-persely

Magyarországi Evangélikus Egyház

Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület

Kapcsolódó oldalak:

Hasznos linkek:

Archívum:

Média:

Békesség fejedelme – Személyes beszámoló a kajárpéci hittantáborról

Békesség fejedelme – Hittantábor Kajárpécen, 2022. Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került a már hagyománynak számító nyári hittantábor 2022. augusztus 1. és 3. között. Idén a táborozók a Békesség fejedelme című témát járhatták körbe a táborvezetők segítségével. Minden nap programja kora délután kezdődött. Ilyenkor érkeztek meg a gyermekek Kajárpécről és környékéről, de volt aki ennél sokkal messzebbről jött ide. Többféle módon is színesnek nevezhető társaság gyűlt össze idén. Egyrészt egészen a bátor óvodásoktól a már veteránnak számító konfirmált ifjakig minden korosztályból voltak jelen gyerekek, de a bibliaköri foglalkozásokról jól ismert arcokon kívül, a tábor ökumenikus jellege révén számos új taggal bővülhetett a csapat.

      Minden délutánt templomunk falai közt áhítattal kezdtünk. Ilyenkor sor került éneklésre és tartalmas beszélgetésekre, amik segítették körbejárni, megérteni és befogadni a békesség fejedelmének témáját. Első napon Jézus Krisztusnak, a Békesség Fejedelmének cselekedeteit ismerhették meg a gyermekek, amikkel ő békességet teremtett nem csak a körülötte lévő emberek között, hanem már születésével az egész világban. A második napon megtanulhatták a táborozók, hogyan teremthetnek akár maguk is békét a környezetükben, ezzel a békesség hercegnőivé és lovagjaivá válva. Az utolsó napon pedig magával a békével foglalkoztunk.
      A templomi áhítatok után a nagy létszámnak köszönhetően négy csoportra bomlott a társaság. A legkisebbek barkácsolni mentek, a kicsit nagyobb iskolások pedig a kert kincsei és a gitár csoport közül választhattak. Az előzőeken túl, idén egy ifi beszélgetős csoport is indult a már konfirmált fiatalok számára.
      A külön foglalkozások után a fennmaradó idő napról napra változatosan telt. A mindig nagyon finom, friss és roppanós pékáruk elfogyasztása után első nap a Kajárpéci magtárhoz túráztunk el. Mikor megérkeztünk Szalai Attila, a magtár telepvezetője mesélt nekünk az üzem működéséről, de főként az oda beérkező termények útjáról. Neki köszönhetően egy nagyon szép magokból összeállított dekorációval gazdagodhatott közösségünk.
      A második napon Nils Holgersson történetét ismerhettük meg egy filmvetítés keretében. Tanulságos volt látni ahogyan a mindig pimasz, nemtörődöm fiú végül egy érett, másokra odafigyelő emberré vált, ezzel meglelve a békéjét.
      A harmadik napon ugyanezt az időt már a szülőkkel együtt töltöttük. Ekkor egy nagyszerű kvízjátékkal mérhették össze a tudásukat a gyerekek, amiben a legkisebbtől a legnagyobbig mindenkinek akadt egy testhezálló, sokszor kifejezetten furfangos, becsapós kérdés. A tábort a négy csoport összegző beszámolója után a Miatyánkkal zártuk le, amit mindannyian együtt mondtunk el.

Ludván Petra