Főoldal | Kapcsolat

Kajárpéci Evangélikus Egyházközség

A 2023. év február havi igéje:

„Akkor ezt mondta Sára: Nevetségessé tett engem az Isten…” (1Móz 21,6)

E-persely

Magyarországi Evangélikus Egyház

Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület

Kapcsolódó oldalak:

Hasznos linkek:

Archívum:

Média:

Pályázati támogatásból megújult a kajárpéci evangélikus kápolna

A kajári temetőkápolna A Kajárpécért Egyesület az Új Magyarország Vidékfejlesztési program keretén belül 7.393.065,- Ft támogatásban részesült, melyet a helyi evangélikus kápolna fejlesztésére fordított. A beruházás célja a helyi védelem alatt álló épület építészeti értékeinek megóvása, könnyebb megközelíthetőségének biztosítása volt. Külső és belső felújításra, valamint homlokzatra szerelt napelemes világítás kialakítására került sor.
      A mozgáskorlátozott parkoló és a gyalogút kialakításával biztosítottá vált az épület megközelíthetősége. Az alkalmazott építészeti megoldások igazodnak az akadálymentesítés követelményeihez, a parkoló felület kialakításával a kápolna külső megközelítése teljesen akadálymentessé vált.
      A fejlesztés során fokozott figyelmet fordítottunk az energiahatékonysági követelményekre és a környezetkímélő technológiák alkalmazására, ezért a fent említett megújuló energiát hasznosító, napelemes homlokzati világítást kapott az épület.
      A beruházás további kiemelt célja volt a kistelepüléseken élők életminőségének javítása. A városban található szolgáltatások helybeni biztosítása által elérhetővé válnak a kistelepüléseken eddig hiányzó, vagy minőségükben nem megfelelő szolgáltatások. | A fotók megtekintéséhez kattintson az indexképekre!

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013