Főoldal | Kapcsolat

Kajárpéci Evangélikus Egyházközség

A 2023. év február havi igéje:

„Akkor ezt mondta Sára: Nevetségessé tett engem az Isten…” (1Móz 21,6)

E-persely

Magyarországi Evangélikus Egyház

Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület

Kapcsolódó oldalak:

Hasznos linkek:

Archívum:

Média:

„...elvégeztetett...” – Passiójáték Kajárpécen

Passiójáték Kajárpécen A Nemescsó-Meszlen-Acsád-Kőszegdoroszló Társult Egyházközség fiataljainak köszönhetően szinte egy időutazásban lehetett része mindazoknak, akik 2014. április 15-én, nagyhét kedd délutánján templomunkba látogattak. Az igazán megérintő passiójáték során megelevenedtek a majd’ kétezer évvel ezelőtti események, sőt Jézus szenvedéstörténetének mozzanatait lelkileg mi magunk is átélhettük:
      elhívást kaptunk Jézustól, hallgattuk ma is megszólító tanítását, a tömeggel együtt ünnepeltük Jeruzsálembe történő bevonulását, egy asztalnál ültünk Vele az utolsó vacsorán, tehetetlenül néztük a nép sodró haragját, együtt szomorkodtunk a kereszt tövében Máriával és Jánossal, együtt féltünk Péterrel, s végül együtt adtunk hálát Isten megváltó kegyelméért, mellyel – Jézus kereszthalála és feltámadása árán – megszabadított minket a bűn fogságából.
      Az ifjúsági csoport a gyülekezet lelkészei, Kalincsák Balázs és Kalincsákné Varga Katalin vezetésével évekkel ezelőtt kezdte a passiójárást, és minden évben más gyülekezeteket látogatnak meg. Idén a Sokoró-vidék gyülekezeteibe vitték el az evangélium üzenetét.
      A körülmények – a buszjárat nagy késése – sajnos ellene játszottak, hogy minden érdeklődő eljusson az előadásra, a jelenlevő hittanosok és felnőttek azonban minden bizonnyal továbbadták azt az élményt, amiben ezen a hűvös-esős délutánon részük lehetett. Fotók és szöveg: JCsCs | A fotók megtekintéséhez kattintson az indexképre